Woensdag 7 oktober: Honeyland (Duurzaam Oosterhout Week)

LET OP DEZE VERTONING GAAT NIET DOOR.

Locatie:
Gemeentewerf Oosterhout
Kanaalstraat 3
4905 BH Oosterhout

Ontvangst: 19.30 uur
Start inleiding: 20.00 uur
Start film: 20.15 uur

Voorafgaand aan de film verzorgt het bijenhoudersgilde Oosterhout een inleiding.

Honeyland
Je hulpbronnen plunderen voor snelle winst of geduld hebben en zo langer profiteren? Een vrouwelijke imker in Noord-Macedonië komt in het indrukwekkende Honeyland voor een miniversie te staan van de kwesties rond de uitputting van de aarde waar de hele wereldbevolking mee worstelt.
Hatidze is een aimabele, gewetensvolle imker. De laatste in haar verlaten regio in Noord-Macedonië. Ze laat op haar ruige klimtochten naar de wilde bijen, altijd de helft van de honing achter, zodat de dieren niet sterven. Een losgeslagen rondtrekkende familie met zeven luidruchtige kinderen die op een dag zomaar neerstrijkt naast haar huis, denkt daar anders over. 


Regie: Ljubomir Stefanov en Tamara Kotevska

Algemeen
Ticketprijs: €7,50 (incl. koffie/thee bij ontvangst)
Reserveren verplicht.