Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Dave Fishwick, een selfmade miljonair uit het Britse dorpje Burnley. Dave, opgeklommen vanuit de arbeidersklasse, besluit een bank op te richten om lokale bedrijven een kans te geven. In de poging om zijn geliefde gemeenschap te helpen, schakelt hij de hulp in van de jonge Londense advocaat Hugh. De elitaire financiële instellingen in Londen hebben al meer dan 100 jaar geen nieuwe bankvergunning verleend en zijn vastberaden om Dave tegen te werken. (Klik op de afbeelding voor de trailer.)

Locatie:   Werkplek, Max Haverlaardreef 182, Oosterhout
Datum:     Vrijdag 31 mei
Inloop:      20.00 uur
Start film: 20.30 uur

Werkplek is een nieuwe locatie in Oosterhout waar zzp’ers en start-ups samenwerken. Je vindt er naast werk- en vergaderruimte tevens een podcast studio en een coachingsruimte. De initiatiefnemers heten je van harte welkom met koffie en thee en lichten hun concept voorafgaand aan de film graag aan je toe. Net als het hoofdpersonage Dave denken zij out of the box en vinden ze het belangrijk om samen te werken.
Let op: parkeren is mogelijk in de wijk en op parkeerterrein De Wetering 129. Met dank aan JENS Branding. Voor alles met een logo.

De koers staat nooit stil

De Acht van Chaam wordt sinds 1933 georganiseerd in het Brabantse dorp Chaam. In de heroïsche documentaire De Acht – de koers staat nooit stil… volgen we de vrijwilligers die ieder jaar weer een klein wonder verrichten. Met veel liefde, veerkracht en doorzettingsvermogen biedt dat kleine dorpje ieder jaar dapper weerstand tegen de snel veranderende buitenwereld. Eén dag per jaar stijgt het dorp boven zichzelf uit. De wielerkoers is zelfs uitgeroepen tot immaterieel erfgoed. De Acht is niet alleen van levensbelang voor de leefbaarheid van het dorp, dat is het ook voor de leden van het comité: “Zonder koers ben ik toch wel een klein zielig menneke”, zegt een van hen. Als corona uitbreekt en een van de belangrijkste vrijwilligers overlijdt (Theo was al 50 jaar lid!), staat het belangrijkste evenement van Chaam danig onder druk. Een film over onverzettelijke vrijwilligers en het belang ervan voor het leven in een kleine gemeenschap

Locatie: Stichting De Cultuurmakerij, Wilhelminakanaal Zuid 102, Oosterhout

In de avond nadat de eerste etappe van de Tour de France is gereden, draaien we deze documentaire in samenwerking met het team van De Cultuurmakerij. Frank van Osch, één van de makers van de film, is aanwezig en zal na afloop vragen beantwoorden en live de titelsong van de film spelen. Het eerste glas bier/drankje is inbegrepen bij het ticket.

Datum:  Zaterdag 29 juni
Tijd:       Deur open om 19.30
               Start film om 20.00 uur
Tickets: €13,50 (Via onderstaande ticket button kom je in het betaalsysteem van De Cultuurmakerij)