De elfjarige Kenza (Tiara Richards) groeit samen met haar vader Ouira (Everon Jackson Hooi) en haar opa Weljo (Felix de Rooy) op Curaçao in een huisje op een autosloperij op het platteland. Haar vader is een politieagent en de tegenpool van haar opa, die vooral gefascineerd is door de spirituele wereld. Het meisje zelf probeert haar eigen voorkeur te ontdekken. Buladó won de Gouden Kalf-filmprijs voor beste lange speelfilm. Klik op de afbeelding voor de trailer.

Deze film wordt vertoond en gratis aangeboden in het kader van het jaarlijkse multiculturele festival BUNTA BEATS.

Locatie: Floraliapark, Beneluxweg 63, Oosterhout

Datum: woensdag 26 juni 

Tijd: inloop met muziek om 19.00 uur en start film om 20.00 uur

Toegang: gratis

De koers staat nooit stil

De Acht van Chaam wordt sinds 1933 georganiseerd in het Brabantse dorp Chaam. In de heroïsche documentaire De Acht – de koers staat nooit stil… volgen we de vrijwilligers die ieder jaar weer een klein wonder verrichten. Met veel liefde, veerkracht en doorzettingsvermogen biedt dat kleine dorpje ieder jaar dapper weerstand tegen de snel veranderende buitenwereld. Eén dag per jaar stijgt het dorp boven zichzelf uit. De wielerkoers is zelfs uitgeroepen tot immaterieel erfgoed. De Acht is niet alleen van levensbelang voor de leefbaarheid van het dorp, dat is het ook voor de leden van het comité: “Zonder koers ben ik toch wel een klein zielig menneke”, zegt een van hen. Als corona uitbreekt en een van de belangrijkste vrijwilligers overlijdt (Theo was al 50 jaar lid!), staat het belangrijkste evenement van Chaam danig onder druk. Een film over onverzettelijke vrijwilligers en het belang ervan voor het leven in een kleine gemeenschap

Locatie: Stichting De Cultuurmakerij, Wilhelminakanaal Zuid 102, Oosterhout

In de avond nadat de eerste etappe van de Tour de France is gereden, draaien we deze documentaire in samenwerking met het team van De Cultuurmakerij. Frank van Osch, één van de makers van de film, is aanwezig en zal na afloop vragen beantwoorden en live de titelsong van de film spelen. Het eerste glas bier/drankje is inbegrepen bij het ticket.

Datum:  Zaterdag 29 juni
Tijd:       Deur open om 19.30
               Start film om 20.00 uur
Tickets: €13,50 (Via onderstaande ticket button kom je in het betaalsysteem van De Cultuurmakerij)